Să îmi fie cu iertare, dar eu merg tot la a mea mare!

„Păi unde te simți mai în siguranță decât ca la tine acasă? Păi nu te cunoaște ea de când erai mică? Când ți-ai bălăcit scutecul la 1 an, pentru prima dată, în valurile ei, doreai tu să mănânci kleftiko ori lahmacun ca în Grecia sau Turcia? Te-a crescut Mamaia, te-a îmbăiat și ți-a umflat plămânii de aerosoli Marea Neagră, iar acum vrei să fii zeița războinică a Atenei sau vreo sultancă pe malurile Bosforului? Nu știu ce-ți dorești tu, nevastă, dar eu tare aș vrea, ca anul ăsta, să mergem tot la Măricica noastră Neagră! Măcar un weekend, să o salutăm! ”

13__Bicaz_-_Pirates_Resort37

1-0 pentru el! Păi pot eu să mai zic ceva, după atâtea argumente solide?

Zău că mă simt ca o adevărată trădătoare! Dar, totodată, recunosc că am simțit cum îmi ia cineva o piatră de pe inimă! Ăsta-i răspunsul pe care-l doream! Ce căutam eu pe meleaguri străine, search-uind de zor, cu inima strânsă, informații, recenzii, păreri, în loc să apreciez ceea ce am acasă, la mine în țară! Zboruri lungi, timp pierdut prin aeroporturi, diferențe mari de temperatură… Zău că numai concediu nu era!

O să-mi spuneți: „Vine Paștele! Ce te-a lovit să vorbești de mare de pe acum?”. Păi, când te uiți pe geam, afară, și vezi soarele ăsta ce dogorește parcă din zi în zi mai tare, cum să nu visezi la mare?

Ține minte ce-ți zic: organizarea din timp e mama reușitei. Așa că, dacă ai nițel timp, te invit pe dumneata la masa mea să vezi vacanță ideală ce-mi organizez eu! Ce-mi doresc? Cazare litoral, relaxare, distracție, pur românesc. Așa că…

Vamos a la playa: Mamaia!

Cum unde?

La Mamaia!

Păi nu cunosc eu fiecare colțișor din Mamaia? Fie că e zi sau noapte, pot să merg pe acolo cu ochii închiși. Știu până și meniurile zilei din restaurantele de pe faleză sau cântăreții ce fac show-uri live pe terase! Dar cel mai important amănunt e că mă simt de fiecare dată young and restless. Serios, nu râdeți! Nu e sejur să nu am sentimentul ăsta când mă reîntorc la Marea Neagră! Parcă n-a trecut decât o lună, nimic mai mult.

Sincer, fără să vreau, când îl văd pe ăsta mic că mai are un pic și se urcă pe lustră, îi duc dorul până și lui Nea Gigel, ce vinde porumb printre picioarele noastre pe plajă, strigând:

„Arde tare, frige tare

Pe nisipul de la mare!”

Stai că îmi cade acum și draperia cu el! Unde să-l duc să-i consum energia și să nu se plictisească?

Bingo! Gata, știu! Hotel Pirates Resort! Trei cuvinte dacă îi zic, rămân și eu cu var pe pereți și va fi cel mai cuminte 4 luni până la vacanță:

So, the magic words: pirați, legende, comori!

13__Bicaz_-_Pirates_Resort15

Până-n iulie va sta leșinat să-i spun povești cu pirați, cum va fi la hotel. Nici nu va clipi când îi voi spune că vom avea cameră dublă Bunk Bed, iar el își poate alege exact pe cea care și-o dorește – pirat, căpitan, tunar – pentru că fiecare cameră are o tematică. Îți închipui că nu va adormi nici seara, rugându-ne să-i spunem cum va fi?

„Să nu-ți închipui, dragul meu, că va fi, totuși, atât de ușor! Mami și tati vor veghea necontenit de pe terasă în aer liber „Pirates Island” ca nu cumva să vină rivalii. Va fi o muncă extrem de grea, cu un consum mare de energie, ce va trebui alimentat permanent cu multe lichide și răsfățuri culinare. În tot acest timp, voi, copiii, va trebui să treceți prin toate probele ce le implică obținerea gradului de pirat sau căpitan: vă veți juca șapte zile din șapte, veți căuta comori, veți fi fermecați de numere de magie și iluzionism. Proba supremă vor fi serile dansante, când puteți câștiga premii binemeritate pentru munca voastră de peste zi.”

Știu, mă compătimiți și voi; o să fac tot ce pot să reușesc să-mi îndeplinesc misiunea de a lenevi pe malul mării, la doar 10m de plajă. Va fi greu, foarte greu, să stau toată ziua pe șezlong și să mă prăjesc la soare, scăpând de orice griji. Dacă o să adorm în post, nu vă fie teamă! Programul zilnic de Aqua Gym de la piscina încălzită, concursurile sau serile cu muzică live de pe terasă or să mă trezească să nu mă pârlesc prea mult! De asta mă și pregătesc și organizez de pe acum.

Toate ca toate… Dar mâncarea? Știu că ne veți plânge de milă, dar viața de pirat implică anumite riscuri, pe care suntem dispuși să ni le asumăm 100%! Vom încerca să ținem piept cu brio multitudinii de bunătăți de la micul dejun, în stil bufet suedez, dar, mai ales, preparatelor din bucătaria internațională de la prânzul all inclusive. Dar războiul nu se oprește aici! Vom lupta cu stoicism, neștiind ce să alegem din avalanșa de băuturi! Non-alcoolice pentru secund – răcoritoare, ceai, cafea – sau alcoolice – vinul casei, bere – ori spirtoase, Made in Romania, pentru căpitanul casei? Un lucru e cert: vom încerca să le degustăm pe rând și moderat. Vigilent cum îl știu, soțul va fi pe baricade din postul său de la Jack’s Bar și, la cât de conștiincios este, nu-și va părăsi postul nicio secundă. Copilul deja mi-a confirmat că va fi pe poziții, la fel de implicat, încercând să-și petreacă o bună parte din zi în locul de joacă Parrot’s Land sau mini club.

După atâta supărare, n-am nicio grijă: îmi voi prelua poziția de secund și voi supraveghea zona, neapărat de pe șezlong și cu o băutură rece non-alcoolică în mână.

13__Bicaz_-_Pirates_Resort48

Pericol la bord! Să nu credeți că viața de pirat e atât de simplă! Vor interveni situații neprevăzute! Puterile și limitele ne vor fi testate! Când vei supraveghea vigilent, cu ochii închiși, aproape adormită de susurul valurilor ce-ți mângâie timpanul, vei auzi sunetul malefic al portavocei:

„Nu dați banii pe prostii,

Ci plimbați-i pe copiii!

Numai acum puteți beneficia de o excursie în largul mării, de unde puteți admira cormoranii în habitatul său natural!”

Nici nu se va termina bine fraza, că micul tău trădator te va trage de o mână, strigând cu un picior în barcă „Mergem și noi mami, mergem?”. Îți vor sări ochelarii, pălăria și, până să te dumirești, vei fi în largul mării. Ce „pedeapsă” grea va fi să admiri marea în adevărata ei frumusețe, cuiburile de cormorani și îți vei liniști gândurile, doar tu cu tine… Nu pentru mult timp, căci vei auzi: „Ai auzit, mami, ce spunea nenea? Mâine mergem și-n Deltă?”

Și aici intervine sau nu norocul. Poate vine vreo ploicică să te odihnești și tu pe terasă după atâta trudă sau, dacă nu, vei suporta iarăși „pedeapsa” să te plimbi în cel mai curat, frumos și pur loc de pe pământ!

Dar totul nu se oprește aici! Satul de vacanță te așteaptă și el să experimentezi adrenalina la cote maxime, iar spectacolele în aer liber îți vor încheia serile într-un mod triumfal! Nici nu știu cum o să fac față atâtor greutăți!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Dream land 

„Mami, ne e foame!”

Stai, asta nu e în scenariu. Fac o mică pauză că, până la concediul din vară, uite că e ora prânzului și copilul vrea să mănânce. Păi nu-ți vine oare să rezervi săptămână de săptămână câte un hotel pe litoral?

Hai că mult a fost, puțin mai e!

Eu încep încă de pe acum să fac AMR-ul. Dar, până atunci, rezerv eu frumos online cazare Mamaia printr-o firmă serioasă, românească și când o fi cald afară, cine scapă de toate grijile și petrece o vacanță de poveste?

Nu mai pun la socoteală faptul că acum e de 1000 de ori mai simplu să-mi iau bilet decât înainte de ‘89. Nu mai e calvarul biletelor limitate. Acum, cu un simplu click, ești la mare în două ore! Păi să n-aibă dreptate soțul să-mi spună verde în față adevărul?

„Keep the change, madam!”

„Pfoaiiii! Deci mai rămân și cu bani?”

Să nu-mi spuneți pe nume dacă nu ăsta e primul lucru ce interesează întotdeauna omul: oferta, copii, oferta! Parol că, dacă profiți până pe 31 martie, găsești pe litoralul românesc oferte. O să mă pomenești. Nu costă mult: dai un avans de 20%, din care mai ai și discount 12%, iar restul cu 30 de zile înainte de cazare. Eu m-am relaxat numai cât m-am gândit la vacanța mea ideală din vara asta! O pot ei complica cu alergat pentru depunere ori stat la cozi? Cu două click-uri am făcut rezervarea, iar al treilea e pentru plata online. Simplu, rapid și eficient, în doar trei mișcări!

Mmm… Cum sună? Tentant, nu?

Vorba soțului: „Facem ce facem și tot pe litoralul românesc ne întoarcem!”

Dacă tot stăm mai mult prin casă în această perioadă, m-am gândit că, în loc să iau la întrebări frigiderul și să-i fac inventarul, nu mai degrabă îmi organizez eu frumos vacanța la Marea Neagră?

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sursă foto: site-ul și Facebook-ul http://www.litoralulromânesc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s