Cum să crești mare și voinic, cu apa minerală plată Aquatique

 

Dragă mămică,

Știu că trăiești clipe unice și ireversibile alături de puiul tău! Sunt momente frumoase, asezonate din plin cu zâmbete de fericire, învățând în fiecare clipă trăită alături de minunea ta cum să iubești necondiționat.

15895531_1368815136473826_5524341130979856602_o

Cu fiecare zi ce trece, descoperi că această minunată perioadă a maternității aduce cu ea și multe semne de întrebare. Sunt întrebări ce se nasc din iubire nemărginită, dorindu-ți tot ce-i mai bun pentru copilul tău, încă din primele momente ale venirii lui pe lume. Când zărești inocența din privirea micuțului tău, cea mai mare dorință care te copleșește este de a-l ajuta să crească mare, oferindu-i tot ce-i mai bun și sănătos.

Poate că nu știi de unde să începi, dar primul pas pe care ar trebui să-l faci este să-ți împarți pe categorii prioritățile din minunata poveste a maternității. Odată bine stabilite, vei reuși cu mai multă ușurință să te informezi constant asupra domemiului de interes. Știu că timpul e prețios când ești proaspătă mămică, dar încearcă să acorzi măcar câteva minute în fiecare zi pentru a te informa și a decide ce este mai bun pentru tine și copilul tău.

Ce este apa? Un copil născut din unirea unui tată, oxigenul, şi a unei mame, hidrogenul: H2O. – Omraam Mikhaël Aïvanhov (filosof)

Primul capitol și cel mai important de la care ar trebui să pornești este apa. Poate părea destul de banal, dar unul din cele mai importante aspecte asupra căruia un părinte ar trebui să fie informat este apa pe care o oferă copilului său. Dacă par greu de crezut afirmațiile mele, adu-ți aminte sfaturile medicul tău încă din primele săptămâni ale sarcinii:

Hidratează-te cu cât mai mult cu apă minerală plată! Ideal ar fi 30-40 mg/kg.

Organismul uman are nevoie de hidratare constantă, însă când ești ești însărcinată, cantitatea și calitatea apei devin prioritare. Fundamentală în cadrul proceselor ce au loc în organismul nostru, precum digestia și asimilarea, apa ajută totodată la eliminarea problemelor hepatice și renale atât la mamă cât și la bebe.

Cel mai important nutrient al vieții, apa, nelipsită în buna funcționare a organismului unui adult, devine aur pe pământ în momentul în care devii părinte. Mai mult ca niciodată îți vei dori să știi cât e de pură, ce efect are asupra minunii tale abia apărute pe această lume. Sunt întrebări cărora îți vei dori răspunsuri concrete cu argumente bine fondate.

20617227_1603102149711789_8226558779757045236_o

Ce înseamnă apă minerală plată ideală pentru copii?

Importanța calității apei este primordială, deoarece masa corporală a unui sugar este formată din 75% apă, spre deosebire de a unui adult de 60% sau a unui vârstic de 50%. Până la vârsta de 6 luni, Ministerul Sănătății recomandă hrănirea exclusivă la sân, însă când acest lucru nu este posibil, calitatea apei necesare preparării formulei de lapte recomandată de medic este de o importanță vitală. Așadar, calitățile apei folosite pentru sugari și copii trebuie să îndeplinească cerințe standardizate, menite a asigura copiilor o sănătate optimă.

Apa minerală plată ideală pentru copii :

 • este microbiologic pură, sursele sale de proveniență fiind sigure și nepoluate;
 • este oligominerală, adică are un conținut mineralizat scăzut, provenit de sursă de  la mare adâncime;
 • este indicată la prepararea alimentelor destinate sugarilor, doar după efectuarea  testelor clinice conform prevederilor legale. (Hotărârea Guvernului nr. 1020/2005 pct. 4 al cap. II din anexa nr. 1, cu respectarea conţinutului în NO3 prevăzut în anexa nr. 4 din HG nr. 1020/2005);
 • conținutul de minerale trebuie să fie sub 120 mg/l pentru bebeluși, conform recomandării specialiștilor;
 • are conţinutul de sodiu este mai mic de 20 mg/l;
 • trebuie să fie apă minerală natural plată, adică să aibă un conținut de dioxid de carbon sub 250 mg/l.

De ce Aquatique?

 • Pentru sănătatea micuțului tău, primul lucru pe care trebuie să-l identifici în alegerea unei ape minerale plate adecvate este conținutul de minerale al apei. Aquatique are 104 mg/l, putând fi utilizată în condiții de siguranță atât pentru cei mici, cât și de întreaga familie, deoarece are un conținut scăzut în sodiu și minerale.

Aquatique-group-02b

 • Pe o piață concurențială cu o gamă variată de produse, știu că de multe ori te întrebi: Care e apa ideală pentru puiul meu? Aquatique e alegerea cea mai potrivită în alimentaţia sugarilor, fiind recomandată pentru preparea formulei de lapte, fapt confirmat atât de Societatea Română de Pediatrie, cât şi de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”.
 • Desemnată câștigătoare la categoria “Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”, în anul 2016, potrivit Forbes România, apa oligominerală naturală Aquatique purifică și ajută la buna funcționare a organismului, izvorând din zona nepoluată a Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean, la o altitudine de 1.100 de metri.
 • Fără să vrei, atunci când ești părinte devii expert în evaluarea calității apei dăruite puiului tău. Datorită conţinutului extrem de redus în sodiu, 1 mg/l, precum și conținutului scăzut în minerale, au făcut ca Aquatique să fie votată in 2017 de către 1000 de mămici, cu vârsta între 22-35 de ani și având copii cu vărste până în 5 ani, ca fiind brandul de apă cu cel mai înalt nivel de calitate pentru micuții lor, conform Forbes România.
 •  Aquatique are o poziție clară în preferințele consumatorilor, primind distincţia “Grand Gold Medal” în 2008 de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, după doar 1 an de la lansarea pe piață. Datorită calităților deosebite ale apei, Aquatique este un Produs în România“!, ce poate fi consumat atât de către sugari și copii, cât și de întreaga familie.

 

 Îți mulțumesc, dragă mămică, pentru că ți-ai rupt din prețiosul tău timp pentru a descoperi împreună alegerea celei mai potrivită ape în alimentaţia sugarilor și copiilor! M-aș bucura tare mult, să-ți fi putut fi de ajutor, astfel încât să poți să-i oferi puiul tot ce-i mai bun, bucurându-vă din plin de clipe minunate împreună!

 

 

Credit foto: Aquatique România

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s