Tu ai descoperit acel moment special din viața ta?

15844205_1199180570131334_4257275548105507305_o

Inspir aroma aburindă ce se ridică din ceașcă în forme nedefinite, pierzându-se treptat departe în aerul rece al dimineții. Micuța ceașcă porțelanată stă ghemuită în căușul palmelor mele, încălzindu-mi sufletul. Crâmpeie de amintiri frumoase mi se perindă cu repeziciune prin minte ca într-un slalom uriaș. Nici nu-mi vine să cred că au trecut atâția ani! Parcă totul s-ar fi întâmplat ieri. E un moment ce-l retrăiesc cu bucurie de fiecare dată când simt mirosul unei cafele autentice. Toate aceste mici detalii și senzații olfactive mă duc cu gândul la prima mea cafea băută în facultate.

Prima întâlnire

Îmi amintesc că mă fascina teribil de mult mirosul de cafea prospăt pregătită, însă niciodată nu mă încercase curiozitatea de a degusta licoarea magică. Acest mister al aromelor avea însă să fie elucidat într-un moment special: cel în care am început prima sesiune. Complice al incursiunii mele în această nouă lume aromată avea să fie prietena mea, Cristina, deoarece avea o reală pasiune legată de tot ceea ce ținea de domeniul cafelei. Cunoștea arome fel de fel, care sunt mai prăjite, care sunt mai intense și reușea să le combine de fiecare dată într-un gust unic inedit.

16700418_1233652100017514_2886153735627836696_o

Nu mă puteam justifica cu niciun răspuns de ce nu avusesen curiozitatea de a degusta o cafea până atunci. Poate că nu avusesem eu norocul până atunci să aflu combinația perfectă, dar, la un moment dat, Cristina mi-a elucidat misterul. Cu cât perioada examenelor se comprima pentru mine, cu atât ea era mai relaxată. Îi admiram optimismul și luciditatea cu care privea lucrurile, neștiind de unde are atât de multă vitalitate și bună dispoziție. În schimb, eu eram din ce în ce mai agitată și presată de timp, până într-o zi, când Cristina mi-a spus:

Sunt momente care vin și pleacă din viața noastră. Și nu se mai întorc. Amintirile din facultate vor fi unele dintre cele mai speciale clipe peste ani de care îți vei aduce aminte. Muncește mult, dar învață să muncești inteligent. Fă-ți zilnic cel mai frumos cadou și oferă-ți pauze în care să-ți reîncarci bateriile. Astăzi, acel moment ți-l ofer eu! Lasă totul deoparte pentru câteva minute și hai să povestim la o cafea ce anume ți-a făcut ziua mai frumoasă astăzi.

 

15078518_1147765478606177_8128197244761934124_n

În fața lichidului aburind din cafea boabe, povestea mea începea parcă să capete un alt contur. Cuvintele noastre, împletite cu gustul intens al cafelei, mă făceau să descopăr lichidul magic ce avea să-mi devină prieten, zi de zi, în anii ce urmau. Acel moment unic de răsfăț și savoare mă făcea să trăiesc din plin prezentul și să conștientizez beneficiile pe care doar le auzisem până atunci de la cei toți din jurul meu. Părea că timpul nu se mai scurge cu aceeași repeziciune, ci se oprește și el pentru a-și trage sufletul. Simțeam cum toate cunoștințele asimilate până în acel moment se sedimentau, așezându-se fiecare în mintea mea în locuri prestabilite. Totul căpăta sens și culoare. Din acel moment, cafeaua a devenit momentul meu de respiro, indiferent de cât de aglomerată îmi pare a fi ziua respectivă.

O legătură clădită în timp

Treptat, cafeaua din facultate s-a transformat în timp în cafea la birou, iar gustul ei intens și savoarea unică îmi reamintesc mereu de acel moment. Dacă la prima mea întâlnire cu cafeaua am avut ocazia să descopăr aroma ei în cea mai pură și simplă formă, acum, prin diversitatea gamelor oferite, preferințele mele s-au îndreptat către monodozele de cafea de la Kafune. Indiferent de locație și de tipul de cafea savurat, nu ratez niciodată momentul meu special de răsfăț.

cafea

În timp, cafeaua a devenit cuvântul cheie ce sudează prietenia dintre mine și Cristina. De fiecare dată când revine în țară, ne sunăm și ne adresăm reciproc întrebarea: Când ne reîntâlnim la o cafea? Mi-e drag să o revăd de fiecare dată. Mereu are un zâmbet în plus pentru mine și o vorbă plină de optimism, iar starea de bine pe care o emană mă molipsește doar când îi văd numărul afișat pe ecranul telefonului. Lucrează peste hotare și perseverează în a învăța arta preparării cafelei. Își dorește ca într-o bună zi să aibă propriul ei bistro, în care fiecare om care-i pășește pragul să primească, pe lângă cafeaua și gustarea dorită, și un zâmbet și o vorbă bună. E visul ei de-o viață, vis ce se conturează mai aproape de realitate cu fiecare zi ce trece. Când mă gândesc la ea, tind să cred că acest elixir magic, numit cafea, mai are o proprietate pe care nu știu cât de mulți o conștientizezează: cea de a crede în visul tău. Cristina l-a descoperit și a crezut în el!

De ce este atât de special momentul cafelei?

Cafeaua a fost și va rămâne pentru mine și prietena mea motivul cel mai plauzibil invocat pentru a ne reîntâlni și a depăna amintiri dragi. E o relație de prietenie perseverentă, pe care am construit-o în timp și, de fiecare dată, prin momente speciale.

cafea-Kafune-768x296

Nu știu dacă prieteniile rezistă în timp datorită cafelei sau cafeaua leagă prietenii în timp, dar cu certitudine cred că:

  • E cel mai special moment al zilei!
  • E momentul în care mă întreb ce anume mi-a făcut ziua mai frumoasă.
  • E momentul când îmi amintesc de oamenii speciali din viața mea.
  • E momentul când realizez că drumul spre victorie este pavat cu pași mărunți și multă perseverență.
  • E momentul optim al inspirației de a porni proiecte noi și îndrăznețe.
  • E momentul când orice problemă capătă o rezolvare prin gândire logică și relaxată.
  • E momentul în care ne măsurăm timpul scurs în aroma cafelei, care, cu fiecare an, devine tot mai savuroasă.
  • E impulsul pe care trebuie să-l dai vieții pentru a-ți realiza visurile.
  • E legătura puternică ce sudează prietenii în timp și le întărește cu fiecare ceașcă de cafea savurată.

Cu oricare dintre aceste motive ai rezona, nu ezita în a trăi momente unice, descoperind adevărata cafea care să-ți schimbe viața!

 

Acest articol a fost redactat pentru SuperBlog 2017.

Credit foto: La Fântâna.ro

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s