Călătorule, Nu Dorești Vacanțe Speciale?

Când ai bilet nu vine trenul, iar când vine trenul n-ai bilet. Tu încearcă să fii mereu pregătită de călătorie cu un bilet, deoarece nu știi când apare trenul vieții tale. Așa e în viață.

       Nici nu mai știu câți ani au trecut de atunci, cert este că după atâta timp când vreo umbră de îndoială mă curtează, cuvintele bunicului îmi revin în minte ca un răspuns mult așteptat. Poate că de aceea m-am hotărât să nu mai ratez nicio oportunitate și să-mi materializezi propriul vis, lucru ce poate fi de multe ori o provocare. O provocare ce poate fi percepută de multe ori ca o reacție în contradictoriu, sail against the wind, începând cu propriul tău creier. Teama de a a-ți depăși zona de confort sau pur și simplu obișnuința de a face zilnic același lucru îți pot seta viitoarele alegeri bazate pe criterii adoptate, fără însă a-ți defini în profunzime dorințele și aspirațiile. De multe ori în mintea ta sunt o groză de idei preconcepute, printre care ar trebui să faci curățenie generală. Dacă sunt bune și materializabile le păstrezi, dacă nu, aruncă-le la gunoi odată pentru totdeauna, deoarece ele sunt piedicile închipuite ce nu te lasă să iei decizia potrivită momentului.

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05-768x482

       Dacă aș putea da timpul înapoi cu vreo câțiva ani și aș fi în perioada studenției, știți care ar fi primul lucru care l-aș face fără să stau prea mult pe gânduri? Aș aplica cu proxima ocazie pentru programul Work and Travel Vacante Speciale!

       Nimic nu ți încarcă mai mult bateriile sufletului, decât să cunoști oameni din toată lumea! Să ai posibilitatea de a le cunoaște cultura, obiceiurile, preferințele culinare. E o ocazie unică, pe care din postura turist nu o să ai niciodată șansa de a le cunoaște pe îndelete. Nu reușești să descoperi frumusețea unui loc în câteva zile. Căteodată se lasă descoperite prin oamenii ce te salută în fiecare zi. Sau poate când oamenii își deschid sufletul în fața ta cu poveștilor lor de viață, creând acea punte de legătură numită prietenie.

14962635_1306506616067226_3172396883858667637_n

       Cu cât aflu mai multe informații despre oportunitățile ce le oferă work and travel in America, cu atât se conturează mai accentuat convingerea că e o experiență unică ce nu trebuie ratată sub nicio formă! Să ai o vacanță cu work and travel, e mai mult decât un vis! E visul american trăit de tine prin forțe proprii și perseverență! Nici nu mai știu de câte ori nu mi-am imaginat scenarii captivante privind această experiență! M-au încântat toate locațiile pe care le-aș putea vedea și în care aș putea munci, însă dacă m-ai pune să aleg New York ar fi în topul preferințelor.

      Iubesc să socializez, să fiu înconjurată de oameni cât mai interesanți, așa că metropola cu peste 8.5 milioane de rezidenți ar fi alegerea ideală pentru mine! Să guști măcar pentru câteva luni din gustul metropolitan și sofisticat al The Big Apple, așa cum supranumea John J. Fitz Gerald orașul New York, e unul din lucrurile pe care trebuie să le adaugi pe lista ta de priorități în această viață! E prea frumos sentimentul pe care-l trăiești când colinzi Wall Street din Manhattan! Să fii atât de aproape de locul unde se dă ora exactă în bursa americană, New York Stock Exchange, să te pierzi ca un pitic în țara lui Gulliver, printre cele mai înalte clădiri din lume, precum Empire State Bilding e uneori modalitatea optimă de a-ți dovedi că visurile pot deveni realitate. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să muncești, mult și cu pasiune.

10734154_843333142384578_2324705777818297767_n

Mă și văd sosind cu zâmbetul pe buze dimineața, iar mirosul cafelei să-mi desfețe simțurile la prima oră în bistro-ul unde muncesc. Cafeaua are pentru mine o senzație olfactivă specială. Mă duce cu gândul la călătorii, prieteni noi cunoscuți în aceste perindări, dar mirosul ei îmi dă și o stare de bine specială. Degajarea americanilor și optimismul lor mi-ar umple sufletul de optimism. La fel de încântată aș fi să pot afla din secretele artei culinare în restaurantul lui Gennaro Lombardi, celebrul italian din Napoli care a reușit să înființeze prima pizzeria din SUA! Aș înțelege pe deplin viziunile unor oameni ce și-au desăvârșit munca prin pasiune și aș învăța totodată cum să perseverezi, să crezi și să-ți duci la împlinire propriul vis, indiferent în ce parte a lumii te afli!

12512710_1089895461061677_4371282477541044538_n

Fiecare zi ar fi pentru mine o nouă lecție de viață. Aș munci cot la cot cu colegii mei învățând cum se clădește munca de echipă indiferent de naționalitate. Multiculturalismul alături de oameni deosebiți este o experiență unică ce te fascinează prin respectul față de cultura și tradițiile lumii, mai ales într-un oraș în care aproximativ 47% din populație vorbesc altă limbă decât engleza. 

Fiecare oră petrecută pe tărâm american m-ar învăța că pentru a zâmbi nu trebuie să stăpânești perfect o limbă străină, ci doar să cunoști limbajul universal al inimii. Multiculturalismul în spațiul american dovedește fiecăruia dintre noi că sufletele unite din pasiunea de a-și urma visul în capitala culturală a lumii își îndeplinesc aspirațiile în  „oraşul care nu doarme niciodată”.

Fiecare minut din timpul rămas liber mi-ar purta pașii prin The high Line park,  descoperind modalitatea supremă de conexiune a arhitecturii cu natura. Nu m-aș grăbi, ci timpul ar părea că se oprește în loc tăindu-ți răsuflarea cu priveliștea unică a orașului. Probabil că apetitul meu pentru artă și frumos nu ai potolit după această unică experiență decât în Muzeul MoMA. M-aș pierde în timp printre capodoperele artei moderne și contemporane. Le-aș admira pe îndelete, apoi aș poposi să-mi odihnesc privirea avidă după frumusețe în Central Park. Nu m-aș simți aici ca în filmul Home Alone, ci aș fi înconjurată de prieteni, trăind adevăratul spirit american în cadrul concertelor desfășurate aici pe timpul verii, unele fiind gratuite sau la prețuri modice. Un lucru este cert! Nu aș rezista tentației de nu vedea Statuia Libertății!  Însă în drum spre simbolul SUA, aș vizita Ellis Island, în care pot descoperi poveștile celor 25 de milioane de imigranți și călători ce au intrat între 1892 și 1954, în portul New York. Iar la finalul fiecărei zi, oricât de obosită aș fi aș sta pe malul oceanului cu prietenii să savurez din plin momentule petrecute acolo.

       Dacă simți că sunt în asentimentul tău, nu ezita să trăiești chiar tu aceste momente prin experiența proprie. Momente de acest gen îți dau un restart vieții tale, în care vei reuși să vezi lucrurile la adevărata lor valoare. Friedrich Nietzsche spunea că pentru a ajunge sus este necesar a-ți folosi propriile picioare și nu a te lăsa cărat de spinarea altcuiva. Făcând primul pas în direcția dorită, viața ta va căpăta turnură ascendentă la care acum doar visezi.

DCIM100GOPRO

De ce Work &Travel USA?

  • Pentru că pur și simplu nu mai vrei să stai pe banii părinților
  • Pentru că vrei să-ți demonstrezi ție în primul rând că ești capabil să străbați o lume întreagă pentru visul tău!
  • Pentru că poți mai mult și vrei să reușești în viață!
  • Pentru că multiculturalismul te dezvoltă personal și profesional, oferindu-ți oportunități noi și perspective de gândire la care nici nu ai visat.
  • Pentru că îți aprofundezi cunoștințele de limba engleză în cel mai potrivit loc, alături de persoane native.
  • Pentru că avantajele work and travel nu pot fi măsurate în cuvinte, ci în realizările tale în urma experienței unice avute în USA.

        Dacă ai până-n 30 de ani și ești student la cursurile de zi ale unei facultăți acreditate, nu mai sta pe gânduri și înscrie-te în  programul work and travel.

    Dacă ești mai greu de convins, atunci măcar ascultă de Legile Universului. Oportunități atât de interesante, precum cea de la CND Vacanțe Speciale, nu-ți vin poate decât o singură dată în viață! Fii pregătit pentru călătoria vieții tale. Trenul mult așteptat va sosi mai devreme decât crezi. Tu doar fă primul pas. Aplică!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

 

Credit foto: CND Turism Vacanțe Speciale

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s