Dacă-ți dorești o afacere de succes, aliniază-te cu cei mai buni!

Nmic nu se compară cu o cafea intens aromată savurată cu nesaț la primele ore ale dimineții! E momentul tău unic, în care timpul se oprește parcă în loc pentru ca tu să te bucuri de liniștea supremă! Până într-o dimineață rece de noiembrie, ce părea a nu mă surprinde cu prea multe lucruri de la primele ore ale dimineții. Intuiam că programul zilnic avea să decurgă absolut identic ca în fiecare zi, cu mici variațiuni poate de 0,004%. Răsfoind virtual mass media, mi-a atras atenția o informație inedită ce avea să aprindă în mine licărul unei idei inovatoare. Din rândurile parcurse cu viteza luminii reieșea faptul că până în 2030 vor dispărea o parte din meseriile actuale, rolul lor fiind înlocuit de tehnologie. Informație, care oricât de evazivă sau veridică s-ar dovedi, a reușit totuși să mă scoată din zona de confort și să-mi pună serios la muncă materia cenușie.

Ce putem face în viitor?

Aceasta a fost întrebarea ce am adresat-o colegilor după citirea informației. Părerile au fost împărțite. Mulți au spus că mă lamentez foarte tare, alții că într-adevăr trendul este ascendent în această privință. Am digerat câteva secunde informația asimilată, iar ulterior am concluzionat: E o provocare, care merită aprofundată în detalii.

Opțiunile de a te dezvolta ar fi multiple, aplicându-se eșalonat fiecăruia în funcție de posibilitățile de adaptare, relaționare și antreprenoriale ale fiecăruia.

 1. Pentru a fi la curent cu tot ce este nou în materie de informație, tehnologie, o variantă optimă ar fi învățarea programelor informatice, astfel încât să poți ține pasul cu viteza amețitoare a evoluției tehnologice.
 2. Dacă prima variantă nu ți se potrivește și dacă dai dovadă de calități antreprenoriale, mă gândesc cum ar fi să fii propriul șef, investind în propria afacere?

Recunosc că a doua variantă mi se pare pentru moment cea mai plauzibilă, așa că am început să caut idei de afaceri rentabile. Grea muncă! Sincer vă spun este destul de greu să pășești de unul singur într-un domeniu în care ești novice, neștiind care sunt pașii de urmat, riști să investești într-o afacere falimentară! Așa că am devenit autodidact și am încercat să-mi structurez pașii în căutarea unei plan care să mă ajute să mă dezvolt personal și profesional.

Primul pas a fost să-mi definesc abilitățile și să concluzionez în ce domeniu mi-ar plăcea să devin un mic antreprenor. A început o luptă a domeniilor de interes în urma căreia au ieșit câștigătoare două domenii de activitate: food & beverage, prin înființarea unui bistro sau cafenea, deoarece iubesc cafeaua sau în domeniul serviciilor de frumusețe și sănătate realizate la un nivel profesionist, deoarece e un domeniu de maxim interes. Într-un final am reușit să fac primul pas! Am decis că domeniul câștigător este cel al serviciilor de îngrijire, deoarece evoluția tehnologiei se îmbină armonios cu cerințele tot mai crescânde pe piața din România.  Erau două cuvinte cheie ce se încadrau pe deplin cerințelor mele antreprenorile.

Din propria-mi analiză SWOT, a reieșit un cuvânt care mi-a dictat următorul pas: profesionist. Recunosc, întotdeauna mi-a plăcut ca orice lucru întreprins să se ridice la standarde ridicate de calitate și profesionalism, lucrul de la care nu doream a face rabat, mai ales în noua mea idee de afacere ce pusese stăpânire pe gândurile mele. Am studiat îndelung detaliile unui astfel de business. Concluzia unanim generală a fost că voi avea nevoie de:

– studiu de fezabilitate.

– aparatură profesională în domeniu de ultimă generație.

– îndrumarea unor profesioniști în domeniu cel puțin în primul an, pentru a nu eșua din cauza inițierii unei afaceri în care sunt novice.

Recunosc că am încercat să mă documentez de una singură și să aprofundez toate aceste trei criterii ce mi se par foarte importante în înițierea unei afaceri. Însă, datorită informațiilor insuficiente asimilate și incertitudinea celor mai bune alegeri îmi disipau cu fiecare zi din efervescența de a porni propria afacere. Totul este însă să perseverezi, să profiți de orice oportunitate de informare sau dezvoltare ce ți se oferă! Participând la un workshop ce viza printre altele și segmental de oportunități afaceri, am descoperit cuvântul magic: francize.

Toate întrebările fricile și nesiguranța mea au căpătat un răspuns și o rezolvare la o simplă accesare a spațiului destinat francizelor de succes.

IMG_9231-HDR_1024x1024-1024x470

Ce mi-a plăcut:

 • Faptul că beneficiezi de consultanță gratuită în domeniul ales.
 • Toate francizele prezentate au date verificate în domeniu.
 • Sunt membri în Franchise Pool International – rețeaua europeană de consultanță în franciză.
 • Dacă ești nehotărât în privința domeniului ales. poți găsi acolo peste 160 de branduri prezentate detaliat în catalogul francizelor din România 2017-2018.
 • Ghidul investitorului într o franciză.
 • Ești permanent la curent cu știri proaspete privind evoluția lucrurilor în domeniul ales.

Acum eram pe deplin fericită! Cu toate răspunsurile specializate și cu atât de mult support, aBeauty Clinique ar îndeplini pe deplin criteriile mele privind profesionalismul în domeniu și calitatea serviciilor oferite. Sloganul firmei ”Align With The Best” reprezintă aspirațiile mele și cred că s-ar potrivi pe deplin oportunității de afaceri ce mi-a stârnit inspirația de câteva zile. Rezultatele lor vorbesc de la sine, clienții și pacienții din Galați, Iași, Constanța, București și Brașov alegând serviciile de 5 stele ale acestei clinici. Tratamentele corporale, faciale, injectări estetice si epilare definitivă sunt oferite la un nivel premium, iar performața tehnologiei utilizate este remarcabilă, fiind adaptată în permanență ultimelor nouțăți în domeniu.

19814356_1645714262139900_437710723_o_1024x1024

Criterii importante ce tebuie avute în vedere în cazul unei francize aBeauty Clinique:

 • Nivelul investiției este cuprins între 001 – 200.000 EUR.
 • Taxa de intrare în franciză este de 17000 de euro.
 • Stabilirea locației trebuie făcută într-un oraș ce are peste 150 000 de locuitori.
 • Durata contractului este de cinci ani, timp în care beneficiezi de training operational în vânzări, acces la sistemul de furnizori, de marketing online sau suport în vânzări cu ajutorul call centerului clinicii.
 • Contribuția la bugetul de marketing al clinicii este de 1.5 %, iar redevențele de 5%.
 • Dacă te consideri o persoană integră și onestă, iar imaginea ta publică nu este una controversată, atunci profilul tău ca și investitor este aproape complet. Mai trebuie doar să beneficiezi de experiență în antreprenoriat și pasiune în domeniu și visul tău e mai aproape de realitate decât crezi!

Dă-i omului un pește si va avea de mâncare o zi. Invață-l cum să pescuiască si va avea de mâncare toată viața.

Cunoașteți proverbul? Mi se pare că definește și sintetizează extrem de bine cadoul ce m-am gândit a-l face astăzi prietenilor mei, Mihaela și Gabriel. Sunt genul de persoane ce se lasă ghidați de idei constructive în viață, ce-i stimulează pe deplin. Le dăruiesc strălucirea unei idei, care alimentată cu perseverență, dedicație și răbdare îi va conduce către un drum pe care nici nu și-l imaginaseră. Le dăruiesc oportunitatea de a se descoperi pe sine și de a-și demostra cu adevărat calitățile cu care au fost înzestrați și de care în acest moment probabil că nu sunt pe deplin conștienți. Le dăruiesc prilejul de visa și munci către ceea ce își doresc. Toate acestea sintetizate într-o sintagmă poartă numele de  francize 2017.

Se apropie sărbătorile de iarnă. Îndrăznește și tu să-ți faci propriul cadou și să intri în marea familie a francizelor! Îndrăznește să pornești în noul an pe drumul presărat cu succes de cei mai buni în domeniu!

francize

Acest  articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s