Yoda Omagiază Dragostea Adevărată!

yoda-4

Bucătăria a fost și va rămâne locul meu de creație. E sursa inspirației mele, e acel loc unde versurile capătă rime cu arome fragede de zmeură sau parfum de căpșuni. Dar ele nu rămân neacompaniate, ci reușesc să le îmbin cu melodii compuse din sunetul ustensilelor, pe care le mânuiesc cu o precizie absolută. Gătitul a fost dintotdeauna modul meu de a mă exterioriza printr-o plăcere concretă, ce a fost îndelung apreciată de papilele gustative ale celor din jurul meu.

Meniul meu este variat. Când dorul de mare mă cuprinde și simt în nări parfumul relaxant al vacanței, atunci îi răsfăț pe cei din jurul meu cu somon la cuptor, asemeni razelor soarelui pe marea învolburată, pe care-l asezonez cu ciuperci gratinate, cartofi dulci și un sos special. Când dorul nebun de cei dragi îmi dă târcoale, atunci îmi încerc alinarea gătind o rafinată prăjitură Pavlova, cu multe fructe de pădure, ale căror culori vii și înmiresmate îmi amintesc de copilărie. Cei din jurul meu au simțit pe deplin condimentul unic cu care asezonez fiecare mâncare, lasând câte un pic din amprenta sufletului meu.

yoda-2

Fiecare preparat e o nouă creație pentru mine, ce mă surpinde cu un gust mult mai intens și mai plăcut, chiar dacă l-am făcut de sute de ori. Secretul meu este poezia de arome și gusturi, care așteptă de fiecare dată ingredientul suprem, obținut prin: cea mai eficientă presă de ulei la rece! Este aparatul electrocasnic perfect, ce dictează calitatea produsului finit din bucătăria mea. Îl poți achiziționa de pe Magazinul profistore.ro, devenind nelipsit ori de câte ori gătești. Este magia prin care transform orice preparat în aur cu ajutorul nectarului auriu, ce îl obțin prin presarea semințelor la rece. E un ulei sănătos, pe care îmi place să îl numesc nectar, deoarece nu se compară cu niciun ulei existent pe piață. Presa de ulei YODA face cel mai pur ulei, iar faptul că acesta nu conține conservanți sau aditivi și oferă preparatelor mele o prospețime și aromă unică. Calitatea proaspătă a produselor și uleiurilor folosite reprezintă secretul reușitei mele în arta culinară.

Privesc spre ferestra larg deschisă, iar privirea mea fuge departe, după culorile ușor estompate ale unui soare demult apus, ce a reușit să picteze cerul în colori purpurii. Sunt culorile unei seri romantice de vară, ce mă poartă cu gândul către o cină în lumina lumânărilor, într-un restaurant de 3 stele Michelin, ascuns printre grădinile de pe Champs Elysees. Mă cuprinde un dor nebun de a găti cu pasiunea unui chef din cochetul restaurant parizian. E visul oricărui bucătar, vis ce odată trăit nu mai poți face rabat de la calitate ingredientelor, ce te conduc către armonia produsului final din farfurie.

Îmi aranjez cu grijă ingredientele și îmi imaginez că am fost cotractată să gătesc o cină romantică pentru Blake Lively și  Ryan Reynolds în prestigiosul restaurant parizian. Emoția, dar și pasiunea de a găti mă cuprinde, ca si cum aș susține examenul vieții mele! Cum pot oare realiza un meniu surpinzător pentru niște persoane cu gusturi atât de rafinate? Cunosc regulile restaurantelor Michelin, încât îmi dau seama ce vor gândi actorii înainte ca meniurile să ajungă spre savurare pe mesele lor. Clienții acestor tip de restaurante fac de multe ori programare cu luni în avans sau o călătorie special pentru preparatele și atmosfera unică specifică.

22256853_1445580688890970_2013400912295654801_o

Am inspirat adânc. Dacă aș fi acolo bucătar pentru o seară nu aveam să ii dezamăgesc, deoarece aveam aparatul meu minune, Yoda! Aș încerca să compun un meniu care să rezoneze cu personalitatea lor. Din câte îmi aduceam aminte, Blake avea o înclinație pentru felurile de mâncare specifice locului din care este originară, sudului Statelor Unite. Adora brânza și preparatele foarte dulci și prăjite, iar acestea erau cuvintele cheie ce trebuiau să se regăsească în versurile poeziei mele gastronomice. Nu era deloc o treabă ușoară, mai ales că urma o cină ce avea să dureze cel puțin 3,5 ore, timp în care să-i conving că a meritat călătoria până în acel loc.

Așa că m-am lasat dusă de val. Am asezonat un aperitiv din fructul pasiunii, rodii și căpșuni, cunoscute fiind proprietățile lor afrodisiatice și un platou din rulouri din prosciutto, cu sparanghel, gratinat în ulei susan prospăt presat la rece, boia dulce, rulouri cu brânză Roquefort, prosciutto, smochine proaspete și crutoane unse cu ulei din semințe de chimen prospăt, busuioc și oregano.

22382382_1447383988710640_8921391224259243757_o

Felul principal, Scoici caramelizate, l-am combinat alături de condimente ce intensifică circulația sângelui: ghimbir și fulgi de ardei iute, caramelizându-le în sosul de zahăr cu lămâie și vin alb. S-au perpelit în hohote de râs în uleiul din semințe de susan, prospăt presat la rece, răcorindu-se însă imediat în sosul rece de pește cu mentă.

Pentru această seară specială am construit un desert din 3 texturi diferite de ciocolată. Știu că sunt fani declarați al brioșelor, însă în această seară am dorit să combin această pasiune cu un desert surpinzător care să-i cucerească definitiv. Un secret al acestui desert este faptul că contribuie la eliberarea de endorfine și  intensifică setimentele de atracție dintre persoanele ce îl consumă. Dar cum ar fi dacă Ryan Reynolds ar complota cu mine, iar actrița ar găsi pe fundul prăjiturii o brățară din pietre prețioase? Idilic, nu?

Intuiesc că vor sta clipe indelungate să îl admire meniul. Îl vor privi îndelung și într-un final vor indrazni să adulmece mirosul potențat de aromele intense, învăluiți  în roua unui pahar de vin rose. Nu-i voi deranja pentru feedback-uri indiscrete. Îi voi lăsa în intimitatea lumânărilor, bucurându-se de atmosfera unică și să descopere pe îndelete amprenta unei cine făcută cu suflet și ingrediente de o calitate superioară.

Iar eu mă retrag în locul creației mele, bucătăria. Privesc fereastra larg deschisă. Afară s-a întunecat demult. Îmi admir îndelung cina pregătită sub inspirația unui chef de 3 stele Michelin, ce învăluie intimitatea casei mele cu arome intense. Nu-mi mai rămâne decât să aprind lumânările și să mă schimb în ținuta de seară.  Cina romantică e pregătită și așteaptă un suflet drag!

logo-yoda_1504191001-300x300

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

Credit foto și video: Yoda România

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s