Amprenta Colop asupra unei file de jurnal

 

Ploua torențial în acea după-amiază de septembrie, cu aceeași sete năvalnică a unei zile toride de vară. Nu știu dacă a fost în legea atracției universale să poposesc în acel loc sau m-a împins teama de a mă bucura de stropii mult prea nervoși pentru o lună de toamnă. Mă adăpostisem în primul magazin, ca un supraviețuitor al potopului, fără a ști că viața mea va căpăta o altă turnură.

Nu te-am observat din prima secundă. Eram prea fascinată de forma schimbătoare a norilor tulburi ce se mișcau în dansul frenetic al ploii. Ai stat tăcută lângă mine în tot acest răstimp. N-ai scos un sunet. M-ai lăsat să mă bucur de spectacolul haotic al ploii precum un copil. Nu mi-ai acaparat spațiul personal. Știai că-mi place să fiu eu. M-ai lăsat să te descopăr după minute în șir de absență hulpavă a unei realități agitate. Minute în care ai stat alături de mine ca o adevărată prietenă. Nu știu dacă ai fost tu sau inerența forțelor naturii, dar sunetul asurzitor al tunetului și sclipirea diamantată a fulgerului pogorât în fața mea m-au făcut să întorc capul brusc. Atunci te-am zărit pentru prima oară. Părerea mea preconcepută de trecător grăbit era că ești inabordabilă, extrem de serioasă, însă tu aveai ceva nedefinit prin care reușeai să ieși din tipare. Privindu-te mai atent, am intuit că, sub carapacea ta de un verde crud, se ascundeau o incluziune de momente frumoase ce descriau cu redundanță momentele dintr-un viitor nu prea îndepărtat. Te-am privit probabil indecent de intens, până în momentul în care am auzit glasul domnișoarei de dincolo de masa ce nedespărțea:

black148589-E Pocket Stamp Plus 20 Green Line. Este realizată în principal din materiale reciclate și sustenabile fiind etichetată cu „Austrian Eco-Label” de Ministerul Mediului al Austriei. Toate emisiile rezultate din procesul său de fabricație sunt compensate prin Gold STANDARD Projects, proiect de protejare a climei.

 

Cu greu am reușit să îmi desprind privirea, deoarece mă fascinau detaliile moderne ale designului tău. Colop, țin minte că a fost primul cuvânt ce mi-a atras privirea. Așadar te numești Colop. Ștampila Colop! Suntem doi mici ecologiști ale căror drumuri și pline și întortochiate s-au întâlnit într-o zi ploioasă de toamnă târzie.

Uitasem până și de ploaie, uitasem de tot! Nici soarele ce alungase năvalnicii nori nu reușise să-mi capteze atenția așa cum reușisei tu. Nici întrebările repetate ale domnișoarei ce privea mirată conexiunea familiară dintre noi nu reușise să ne întrerupă povestea, începută demult, înainte să ne cunoaștem. Poate că ne-a adus aproape grija față de mediul înconjurător sau poate dorința involuntară de a-mi face remarcată prezența printr-o personalizare inedită. Poate că a fost doar ploaia ce a creat un magnetism din iubirea față de natură. Nici eu nu mai știu. Tot ce conștientizez e faptul că te privesc acum în mâna mea și mă întreb cum fusese viața mea fără tine.

1547969_636114789771699_1498877864_o

Poate că mulți ar zâmbi, întrebându-se: „ce poate fi atât de special între un om și o ștampilă?” Nimic, le-aș răspunde, doar faptul că îți cunoaște toate secretele, asemeni unui prieten fidel și e acolo să-ți sară în ajutor, garantând veridicitatea cuvintelor tale. Sau smulge zâmbetele de bucurie ale celor dragi, la prima oră a dimineții, când recunosc cadoul primit de la tine marcat prin sigla unică ce te reprezintă doar pe tine și dragostea ta pentru ei. Ori poate îmbrățisările energice ale colegilor, când la final de liceu semnați prin ștampilare personalizată tricourile albe ce le purtați, ca o promisiune a celor 20 de ani după care vă veți revedea. Ori poate că m-a făcut să-mi fie dor de a scrie scrisori celor dragi sau poate măcar o felicitare în prag de sărbătoare, să-mi aștern toată dragostea ce le-o port pe o foaie albă de hârtie, pe care să o semnez asemenea celor de odinioară cu pecetea proprie. Să transmit emoția și parfumul meu doar printr-un plic, pe care ei să-l strângă la piept cu dor…

322391_396069220442925_322037230_o

Ce poate face o ștampilă Colop se descoperă ceas cu ceas, zi de zi, în cele mai frumoase sau serioase momente din viața ta. Te rog să îi asculți pe cei care zâmbeau pentru că zâmbetul lor se va transforma într-o curiozitate covârșitoare, ce îi va îndemna să-ți descopere mai devreme sau mai târziu calitățile. Așa cum o fac cei care stau acum în fața mea la rând. Încerc să le ghicesc povestea lor cu produsele Colop. Fiecare poveste e specială, dar prefer să le respect intimitatea și să rememorez prima noastră întâlnire.

Parcă ieri s-ar fi petrecut totul. Acum am revenit în același magazin Colop și în același loc în care te-am observat prima oară. Afară nu mai plouă, ci e o zi târzie într-o lună aurie de toamnă. Rămân mirată preț de câteva secunde. Aici totul miroase a sărbătoare. Să fie oare pentru… Privesc în vitrină și simt cum totul se luminează. Nu știu cum ai făcut, nu știu ce forță transcedentală mi-a purtat pașii aici, dar acum înțeleg. Ai vrut să sărbătorești în familie. În luna octombrie, unul din veteranii membri ai familiei Colop, Printer R30, aniversează 24 de ani de la lansare. Are multe povești să-ți împărtășească, deoarece a fost cel mai vândut suport de ștampilă din Europa de Est. Prinsese gustul aventurii de la Printerul R40, care în 1992 devenise prima ștampilă cu suport rotund din lume. O istorie plină de aventură, a unei familii boeme, ce și-au croit un drum statornic  într-o lume a cifrelor și lucrurilor exacte.

14324231_1061360803913760_2881579574968763578_o.jpg

Nici nu mai știu cât timp a trecut de când ne-am întâlnit pentru prima oară, dar tot ce îmi doresc acum este o datieră. Privesc experiența mea și nu pot să mă bucur de una singură de utilitatea și creativitatea produselor Colop. Doresc să o ofer unei ființe dragi în zi de sărbătoare, ce o va ajuta din plin în această toamnă, putându-le folosi în marcarea diferitelor ambalaje alimentare sau metal, pentru cămara bunicii. Dar parcă aș lua o ștampilă de buzunar și pentru nepoțica mea favorită! Și toate le doresc Colop, pentru că au un mod unic de a-și pune amprenta asupra personalității proprii. Cred că doar ce am descoperit inspirația alegerii unui cadou unic și util.

901965_485699774813202_95803690_o

Tu ți-ai descoperit povestea cu ajutorul produselor Colop?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

 

Credit foto: Colop România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s