Îndrăznește să fii regizorul vieții tale!

12933087_505789546271810_5657696664525478279_n

Fie că recunoaștem sau nu, cu toții ne-am dorit anumite lucruri în viață…Multe dintre ele s-au îndeplinit, iar de altele poate nici nu-ți mai aduci aminte. Ai visat cu ochii deschiși. Ai sperat, dar de multe ori o parte din visurile tale s-au dovedit a fi doar niște gânduri ce s-au risipit. Nu-ți mai aduci aminte de ele decât în momentul în care cineva reușește să facă ceea ce tu doar ai visat.

          „Dacă aș fi avut mai voință atunci, puteam reuși și eu” e gândul ce te macină de multe ori. Ai blamat de multe ori norocul, soarta, circumstanțele, dar niciodată nu ai știut cum să faci cu adevărat primul pas pentru ca ele să se materializeze?

          Specialiștii în domeniu afirmă faptul că poți începe scriindu-le pe o foaie de hârtie. Odată scrise, vei conștientiza pe deplin că ai făcut primul pas spre ceea ce-ți dorești. Tot ce ai de făcut în continuare este să aloci zilnic, măcar căteva minute și să lucrezi la visul tău, ce stă scris mărturie concretă a idealurilor tale. Îl conștientizezi ori de cate ori păsești în camera ta și îl zărești scris pe coala de hârtie agățată de tabla de plută, ori îți deschizi agenda de lucru sau jurnalul intim.

          Nu-ți fie teama să-l împărtășești în scris! Chiar dacă nu iese totul câteodată așa cum îți dorești, întotdeauna va exista o modalitate de a învăța din experiența proprie și de a-ți creiona un nou drum. Nu există eșec, ci decât două posibilități, ce nu fac decât să adauge valoare personalității tale:

 • Dacă în final aduni suma experiențelor trăite și constați că bucuria de a face ceea ce-ți place a făcut viața altora mult mai ușoară, e primul semn că ți-ai îndeplinit visul. Toate ideile tale ce păreau inițial irealizabile, sacrificiile și timpul alocat vor sta mărturie a faptului că acesta este drumul tău.
 • Dacă nu ai reușit să realizezi ceea ce ți-ai propus, nu fii trist(ă)! Înseamnă că nu era cu adevărat ceea ce îți doreai și o nouă oportunitate te așteaptă la următorul pas. Nu-ți fie teamă să o descoperi! Poți oricând să o iei de la început, mult mai puternic datorită experiențelor tale anterioare.

DSC_5402[1]

          Vă propun un mic exercițiu de imaginație. Cum ar fi să începem să ne creionăm propria viață făcând ceea ce ne place? Eu zic că nu ne costă nimic, așa că îndrăznește să încerci și tu!

 • Așterne acum pe o coala de hârtie cel puțin trei lucruri pe care ți le-ai dorit să le faci, dar nu ai îndrăznit să le materializezi până astăzi sub nicio formă.
 • Visul tău așternut pe hârtie va prinde astfel un contur clar in mintea ta.
 • Încearcă să aloci zilnic câteva minute pentru a te informa, citi sau lucra pentru ceea ce îți place cu adevarat să faci
 • Nu fi presat de timp, ci doar încearcă să faci totul cu plăcere.
 • Atunci când îți place cu adevărat ceea ce faci, rezultatele nu vor întârzia să apară.

          Dar ce ne facem dacă suntem înhibați de frica de nu reuși ceea ce ne-am propus, datorită experiențelor mai puțin plăcute anterioare? Nu-ți fie teamă! Tuturor ni se pot întâmpla astfel de lucruri! Nimeni nu e perfect. Știați că există scriitori ce au folosit ca terapie arta scrisului? Așa că nu ezitați să scrieți ceea ce vă doriți sau din contra ce ați dori să corectați în viața voastră. Nu vă mai ascundeți de voi și de ceea ce va doriți cu adevărat! O soluție extrem de utilă ce merită încercată constă în a scrie, șterge și rescrie tot ce te frâmântă!

 • Dacă regreți un episod din viața ta sau o experiență nu tocmai plăcută, încearcă să le scrii exact așa cum le-ai simțit si apoi să le ștergi. În totalitate.
 • Apoi rescrie peste spatiul șters noile tale dorințe care-ți bucură sufletul, care te fac să uiți numarul orelor petrecute făcând ceea ce-ți place și-ți oferă acel plăcut sentiment de împlinire.
 • Te vei simți eliberat și îți vei croi un drum nou. E sentimentul ce îți garantează faptul că ai reușit sa treci peste toate lucrurile ce te frământau și reușind să faci ceea ce te face fericit(ă).
 • Pornești la drum fără teama că nu poți corecta lucrurile, ce oricând pot schimba macazul, răsturnând balanța așteptărilor tale. Ele nu poartă denumirea de eșec, ci mai degrabă o poți numi simplu: o nouă oportunitate!

          Ușor de zis, dar ți se pare greu de făcut?

”Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

                                                                                                Paulo Coelho

          Cât adevăr! De obicei, uităm că ne putem folosi de orice element existent în apropierea noastră, astfel încât să facem primul pas spre visul nostru. Mărturisesc că ideea mi-a venit în toiul pregătirilor pentru școală, când rollerul Frixion, care scrie, șterge și rescrie s-a dovedit o alegere extreme de utilă indiferent de vârstă. Inspirațional mi s-a părut faptul că cei de la Dacris, importatorii exclusivi în România a acestei game de papetărie, au reușit să marcheze cei 10 ani pe piața românească printr-o modalitate inedită, motivațională pentru mulți dintre noi.

          Cum ar fi să ne scriem și rescriem viața? Să o putem creiona așa cum ne dorim, astfel încât sentimentul de neîmplinire sufletească, să fie înlocuit de bucuria de a face ceea ce iubești cu adevărat. Ți se pare greu?  Practic, rollerul Frixion, mi-a oferit modalitatea cea mai facilă de a încerca aceste exerciții.

             Eu aș scrie, șterge și rescrie momentele când…

Am judecat greșit omul după prima reacție exagerată în situații tensionate. Nu m-am gândit că el poate reacționa greșit, din pricina unor probleme personale, un eveniment neplăcut  sau propriilor frământări nexteriorizate. Oare am mai judeca în același fel dacă am ști că omul recalcitrant din fața noastră trece printr-o perioadă nefastă? Nu am acordat de multe ori circumstanțe atenuante, am judecat superficial, în loc să îmi revizuiesc eu propria atitudine față de oamenii  care-i întâlnesc prin oportunitatea vieții.

Acum aș reacționa altfel.

 • Niciodată nu vom ști ce este cu adevărat în sufletul unui om! Nu aș mai pierde timp încercând să despic firul în 4, ci l-aș molipsi cu zâmbetul meu. Recunoaștem sau nu, cu toții avem momente bune și mai puțin bune în viață.
 • Aș fi mult mai înțelegătoare în relația cu semenii, indiferent de situația ivită.  căutând calea de mijloc dintre reacția creierului emoțional și rațional.
 • Diversitatea este ceea ce ne unește, provoacă și ne fac să trăim din plin viața în fiecare zi.

TU CE AI ȘTERGE ȘI AI RESCRIE ÎN VIAȚA TA?

Credit foto: Dacris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s