Genius & Siviero Maria

         19787122_1938949516390543_6462034788866143677_o.jpg

      Sunt momente în viață când….

Poate te-ai simțit în pană de idei sau inspirație, dar ai încercat să te răsfeți cu o mică pauză, savurând o creație unică de arome delicioase?

Poate nu ai fost martor al pasiunii, stilului și relaxării cu care își trăiesc italienii viața, dar te-ai lăsat vreodată revigorat, savurând o combinație rece de fistic și suc de lămâie din Sicilia, alune de pădure din Piemonte sau vanilie Bourbon din Insula Réunion?

Poate că nu ai avut mereu zile extraordinare, dar ai adulmecat la ceas de seară, când ești doar tu cu tine sau cei dragi, combinație unică de cremă fină de ciocolată şi alune de pădure măcinate?

Poate că îți dorești să simți briza mării, dar ai simțit vreodată dulceața lipicioasă și rece a căpșunilor coapte, desfătându-ți simțurile?

Poate că nu ai făcut nimic din toate acestea, însă, dacă nu ai avut nicio idee cum să-ți petreci timpul în cel mai plăcut mod, îți propun o modalitate de îmbinare a utilului cu plăcutul, în confortul casei tale!

          Recunosc: am testat rețeta și funcționează extrem de bine, mai ales în perioada caniculară, când cuvântul rece e la mare căutare în vocabularul nostru, dar și în gradele de afară! Te așezi confortabil pe canapea, alegi serialul preferat și savurezi cu încredere cel mai cremos gelato italian. Pentru unii poate suna învechit, exact ca în filmele clasice, dar ce diferă este faptul că acest gelato este Siviero Maria.

fistic

          V-ați întrebat oare de ce acest fin gelato italian se numește Siviero Maria? Pentru că este cea mai frumoasă dovadă de dragoste față de femeia iubită! Maestrul Guglielmo Visani a numit-o Maria în cinstea soției sale cu același nume. Diferită de înghețata obișnuită prin faptul că ea conține mai mult lapte decât smântână, cutiile se umplu și se decorează manual, astfel încât atunci când o savurezi, poți considera acel gelato un cadou făcut doar pentru tine. Mi se pare desertul perfect, dăruiește micile plăceri fără a se simți vinovat(ă) în vreun fel de numărul de calorii ingerate. Concepută după o rețetă originală, o savurezi fără să-ți faci griji că îți va afecta sănătatea sau silueta, deoarece un gelato conține un procent de grăsime mai mic decât cel al unei înghețate (gelato are aproximativ 7% grăsime, în timp ce înghețata are cel puțin 10%).

          Siviero Maria este mai mult decât un gelato italian! Este o poveste de dragoste ce datează de peste câteva decenii, mai exact din 1958. Cunoscându-i povestea, poate de aceea am ales să o savurez când vizionez serialul Genius. Cuvântul ce primează este calitatea, fapt dovedit de cele 10 nominalizări (printre care și pentru cea mai bună miniserie TV) la cea de-a 69-a ediție a galei Primetime Emmy Awards 2017. Dacă se va număra printre câștigători vom afla pe 17 septembrie 2017, în cadrul ceremoniei de la Microsoft Theater din Los Angeles.

          E o combinație unică de ambele părți! Aromele îmbietoare ale gelato-ului italian, cu gust de fistic și sirop de ciocolată gianduia, PISTACCHIO GIANDUIA (fără gluten) te fac să simți confortul familiei, acea bucurie liniștitoare pe care o simți doar în sânul familiei, descoperind totodată omul dincolo de minte. Îți reamintește că fiecare refuz în viață poate fi o treaptă către succesul tău, drum ce se construiește cu pași mici și uneori anevoioși. E povestea, ce trebuie savurată până în cele mai mici arome și detalii.

       Chiar dacă serialul se termină la un moment dat, povestea Siviero Maria, creată după rețetele vechi și metodele de preparare ale înghețatei tradiționale italiene, merge mai departe. Și asta datorită unor bloggeri extrem de influenți precum Cristian Manafu, Cristian China Birta și Claudiu Ciobanu, care au reușit să aducă pe meleagurile noastre povestea acestei dulci plăceri. Dar mai bine vă las să o descoperiți singuri în clipul de mai jos, pentru că simt că ale mele cuvinte ar strica farmecul adevăratei povești Siviero Maria în România.

ENJOY!

Credit foto: http://www.sivieromaria.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s